Στ. Μπουλογεώργος: Ενεργειακή Κρίση και οι Προοπτικές εξόδου προτάσεις και προβληματισμός

Στην τοποθέτησή μου στην Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού, που διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 5/5/2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΑΝΑΝΤΙ την πρώτη μεγάλη εκδήλωση, αναφέρθηκα στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Στο μεταβατικό στάδιο. Αλλά τόνισα την άμεση προώθηση των ΑΠΕ. Να δημιουργήσουμε το κατάλληλο ευέλικτο νομικό σύνολο κανόνων έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχει αυτάρκεια σε ενέργεια από ΑΠΕ…

Επίσης ανέφερα ότι ο Δήμος Τρικκαίων προτείνεται στις 100 πόλεις της Ευρώπης με μηδενικό κλιματικό αποτύπωμα μέχρι το 2030.

Με θέμα επίκαιρο την Ενεργειακή Κρίση και τις Προοπτικές εξόδου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τις εισηγήσεις του Καθηγητή και πρώην υπουργού Γιάννη Μανιάτη και του γραμματέα του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) Κωνσταντίνου Θεοφύλακτου.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας και ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης. Η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια που ξεκίνησε με σκοπό την ενθάρρυνση του προβληματισμού των κατοίκων και των κοινωνικών φορέων της περιοχής, για την προαγωγή της έρευνας και της µελέτης σε θέματα που αφορούν τους πυλώνες τους Έθνους – Κράτους δηλ. Παιδεία, Πολιτισμός, Δικαιοσύνη, Άμυνα – Ασφάλεια – Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία & Ανάπτυξη, Υγεία & Κοινωνική Μέριμνα και στοχεύει στο να συμβάλει – βοηθήσει στην περαιτέρω προβολή της πόλης των Τρικάλων σαν ένα κέντρο προβληματισμού και ανάδειξης θεμάτων προς επίλυση.

Στέφανος Μπουλογεώργος Καθηγητής Φυσικής και Πληροφορικής ΑΠΘ.