Σπανακοκεφτέδες

Υλικά

500 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
500 γρ. πράσα
500 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι άνηθο
λάδι για τηγάνισμα
5-6 κουτ. σούπας αλεύρι (μπορεί και λίγο παραπάνω)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη λεκάνη ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα, το σπανάκι, τον δυόσμο και τον άνηθο. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για να μαραθούν. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και κάθε φορά ανακατεύουμε κυκλικά και αρκετά καλά. Οταν δούμε ότι έχει μείνει σχεδόν η μισή ποσότητα των υλικών μας, τα αφήνουμε για λίγη ώρα στην άκρη, να κρυώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.

Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα μας κουταλιές και τηγανίζουμε μέχρι οι σπανακοκεφτέδες να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα με μπόλικο απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Νόστιμο tip:
Tη συνταγή αυτή μπορούμε να την κάνουμε και με ραδίκια και σέσκουλα, όχι μόνο με σπανάκι.

olivemagazine.gr