Σπανακοκεφτέδες με γιαούρτι

Το σπανάκι είναι σίγουρα νόστιμο. Ωστόσο, αν έχεις κουραστεί να τρως τα κλασικά, σπανακόρυζο ή σπανακόπιτα, σου έχουμε την καλύτερη συνταγή.

Οι ντοματοκεφτές και οι κολοκυθοκεφτέδες είναι από τα πιο γευστικά πιάτα που μπορείς να φτιάξεις, τι θα έλεγες όμως για μερικούς σπανακοκεφτέδες;

Η εύκολη συνταγή για τους σπανακοκεφτέδες θα σε συναρπάσει ενώ είναι η ιδανική λύση αν ψάχνεις ένα υγιεινό και γευστικό σνακ.

Τη συνταγή για σπανακοκεφτέδες βρήκαμε στο xrysoskoufaki.gr

Υλικά

  • 300γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 αυγα
  • αλεύρι στο μάτι
  • 1/2 κουπα τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1/2 κουπα θρυμματισμένο τυρί φέτα
  • φρέσκο κρεμμυδάκι πολτοποιημένο
  • άνηθο
  • λάδι τηγανίσματος
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι με γιαούρτι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το σπανάκι και το σφίγγουμε με τα χέρια μας για να βγάλει λίγα από τα υγρά του και να μειωθεί ο όγκος του.

Στραγγίζουμε καλά και προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υλικά. Έπειτα, μόλις το μείγμα μας πάρει μορφή ζύμης παίρνουμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας και ρίχνουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι μικρές μάζες ώστε να τηγανιστούν οι κεφτέδες μας.

Μόλις είναι έτοιμοι, μπορείς να σερβίρεις με γιαούρτι.

Καλή Απόλαυση!