Υλικά
-
- 1½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος) σε φέτες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
- 2-3 κλαδάκια ρίγανης φρέσκιας
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 λουκάνικο χωριάτικο σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
- λίγο τρίμμα φέτας
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις πιπεριές με τη ρίγανη, τα γυρίζετε για λίγο στην κατσαρόλα και ρίχνετε το ζωμό.
Αφού η σούπα πάρει μερικές βράσεις την πολτοποιείτε επί τόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δυο τρεις δόσεις στο μπλέντερ. Τη ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας και την περνάτε από λεπτή σήτα να γίνει εντελώς βελούδινη. Διατηρείτε τη σούπα ζεστή.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το λουκάνικο και βγάζετε τις φετούλες στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τις ροδέλες της πιπεριάς και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε πιάτα με μια δυο ροδέλες πιπεριάς, μερικές ροδέλες λουκάνικου και λίγο τρίμμα φέτας.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή / olivemagazine.gr