ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων: Κάλεσμα σε συγκέντρωση και διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

48 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη, η πάλη της νεολαίας και του λαού απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα συνεχίζει να εμπνέει τους αγώνες μας.
Επιμένουμε στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης, με τα αιτήματα να παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ!

Ο φετινός γιορτασμός του Πολυτεχνείου βρίσκει το λαό και τη νεολαία μπροστά σε ένα «μαύρο Χειμώνα», που φέρνει η πολιτική κυβέρνησης, ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Το νέο κύμα ακρίβειας στα βασικά είδη και τους λογαριασμούς δεν είναι εικόνα «μιας στιγμής». Είναι η μόνιμη πλέον πολιτική κάθε κυβέρνησης και της ΕΕ και έχει τις ρίζες στην ολόπλευρη κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Το μέλλον που μπορεί να δώσει στις μάζες το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση. Μόνο η μαζική αντίσταση στα αντεργατικά μέτρα που θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν 10 ώρες τη μέρα και 7 μέρες τη βδομάδα για ένα κομμάτι ψωμί αποτελεί διέξοδος για τη νεολαία. Μόνο με τη διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς μπορεί να ζήσει ο λαός. Φέτος ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ είναι πέρα για πέρα επίκαιρος.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων αποκαλύπτει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνηση για την πανδημία, που βάζει πλέον χωρίς προσχήματα τους δείκτες της οικονομίας και το καπιταλιστικό κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Για να διαιρέσει το λαό και να αποτινάξει τις ευθύνες της, προωθεί ψεύτικα δίπολα όπως το «εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι» και το δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Απέναντι στην πολιτική αυτή, η μόνη πραγματική λαϊκή   απάντηση είναι ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, η απαίτηση για πλήρη και ίση δωρεάν περίθαλψη, για ΜΕΘ, τεστ και προσλήψεις, για καθολικό-ασφαλή εμβολιασμό.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης, οι μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, αντιμετωπίζουν μια ολομέτωπη επίθεση  στο λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές, με την εφαρμογή των νόμων της Κεραμέως για την πανεπιστημιακή αστυνομία, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και την αυτοαξιολόγηση. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, απαιτεί τη συγκρότηση ενός μαζικού πανεκπαιδευτικού μετώπου, κόντρα στους χειρισμούς των συνδικαλιστικών ηγεσιών και των ρεφορμιστών, που θέλουν να «κλείσουν» τους αγώνες.

Για να περάσει αυτή η πολιτική επιστρατεύεται η φασιστικοποίηση και η καταστολή. Γι’ αυτό το λόγο εφαρμόζεται όλο το αντιδραστικό κατασταλτικό πλαίσιο, που έχουν φτιάξει ενάντια στον εχθρό-λαό: το νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις, το νόμο Χατζηδάκη που βγάζει στην παρανομία τα σωματεία και την απεργία, τις φασιστικές συμμορίες που εκθρέφουν, τις δυνάμεις καταστολής. Φοβούνται το λαό και τους αγώνες. Φοβούνται ότι θα έρθουν και άλλες Ν. Σμύρνες, κι άλλα ΑΠΘ, κι άλλες e-food, και άλλες Cosco. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επιτακτική ανάγκη, τη στιγμή που δικάζονται δεκάδες διαδηλωτές και αγωνιστές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για τη συμμετοχή τους στο περσινό Πολυτεχνείο και την 6η Δεκέμβρη.

Πάνω από όλα, ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, για να γίνει ο λαός μας αφέντης στον τόπο του, για να μην είναι μια απέραντη Αμερικάνικη βάση, για να πάψει η χώρα μας να μετατρέπεται σε βάση εξόρμησης για να κομματιάζονται οι λαοί, μένει στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων του λαϊκού κινήματος. Οι πρόσφατες συμφωνίες για τα εξοπλιστικά με τους Γάλλους και την ανανέωση των βάσεων με τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, δεν φέρνουν Ειρήνη, αλλά μεγάλους πολεμικούς κινδύνους για το λαό μας και όλη την περιοχή.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. Αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να εκφραστεί η λαϊκή οργή, να συγκροτηθούν στο δρόμο οι λαϊκές δυνάμεις. Το φετινό Πολυτεχνείο πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για το ξεδίπλωμα μαζικών αγώνων ενάντια σε όλο το φάσμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:00 μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου