Σούλα Μερεντίτη: Να «αναστηθεί» και πάλι η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα

Ενωτική εμφανίστηκε σε συνέντευξη της στην απογευματινή ζώνη του FM 100 Ράδιο Ζυγός, η πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη , κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την εκλογή νέας ηγεσίας τον Δεκέμβριο.

«Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει για να σώσει την χώρα, χωρίς να έχει αυτό την αποκλειστική ευθύνη γι΄αυτό. Ο Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση με την χρεοκοπία της χώρας να είναι προ των πυλών, με βασική ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, γι΄αυτό και ίσως να μην δικαιωθεί ποτέ ιστορικά» ανέφερε η Σούλα Μερεντίτη.

Για το θέμα της εκλογής νέας ηγεσίας η κ. Μερεντίτη ανέφερε πως «Τιμούμε χωρίς αμφιβολία τη Φώφη Γεννηματά που προσέφερε πολλά και κράτησε το κόμμα όρθιο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Σίγουρα όμως χρειάζεται μια νέα ώθηση και ορμή για μια διαφορετική και ανοδική πορεία του κόμματος, κάτι που θεωρώ πως μπορεί να το προσφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να βγει ενωμένο και δυνατό από όλη αυτή την διαδικασία και βασική προϋπόθεση είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές».