«Σωστή στάση του σώματος» στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Τα παιδιά περνούν πολλές ώρες καθισμένα στο θρανίο του σχολείου, στο φροντιστήριο, αλλά και στο σπίτι. Η στάση του σώματος είναι ένας σημαντικός παράγων καλής υγείας.

Προκειμένου οι μαθητές/τριες μας να βοηθηθούν ώστε να διατηρήσουν μια ορθή στάση στο σώμα τους, το σχολείο οργάνωσε εκδήλωση και κάλεσε  τον καθηγητή –  φυσικοθεραπευτή κ. Τσέρτο Γεώργιο για να τους ενημερώσει και να τους διδάξει για την στάση του σώματος.

Ως «στάση του σώματος» ορίζεται ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούμε τον κορμό μας, το κεφάλι μας και τα άνω άκρα μας σε σχέση με τη λεκάνη μας. Είναι η θέση που κρατάμε το σώμα ενάντια στην βαρύτητα κατά την όρθια, την καθιστή ή την κεκλιμένη στάση.

Σε πολλές περιπτώσεις, η κακή στάση είναι απλά το αποτέλεσμα μιας «χαλαρής» θέσης στο θρανίο ή το γραφείο. Οι συνέπειες  της κακής στάσης επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία  όπως, πόνους στην πλάτη και τον αυχένα, κακή λειτουργία του αναπνευστικού, απώλεια συγκέντρωσης, μαθησιακές δυσκολίες κ.άλ.

Ο κ. Τσέρτος μεταξύ άλλων τόνισε τη σπουδαιότητα της ορθής στάσης του σώματος και με έξυπνους και απλούς τρόπους έδειξε στους μαθητές/τριες την ορθή στάση, τους ενθάρρυνε να ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες και να περιορίσουν  την πολύωρη  χρήση του υπολογιστή/παιχνιδομηχανών για να χτίσουν ένα υγιές σώμα.

Το σχολείο ευχαριστεί τον κ. Τσέρτο για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση που έκανε στους μαθητές/τριες μας, την κ. Βαναριώτη που οργάνωσε την εκδήλωση  και τους κ. Βακουφτσή και κ. Τσακίρη που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης.