Αυτή η διαφορετική, πρωτότυπη βασιλόπιτα με υφή κέικ, γεύση κακάο και μαρμελάδας του δάσους και πλούσιο σε γεύση γλάσο σοκολάτας, την οποία μας προτείνει ο γνωστός σεφ Βαγγέλης Δρίσκας, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Πριν τη σερβίρετε, μπορείτε να τη γαρνίρετε με χρυσές σοκολατένιες πέρλες ή με άλλα διακοσμητικά ζαχαρωτά της αρεσκείας σας.
Υλικά
- Για τη βάση:
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουτ. σούπας κακάο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 6 αυγά
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 300 γρ. μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
- 100 γρ. σοκολατένιες χρυσές πέρλες ή άλλα διακοσμητικά ζαχαρωτά της αρεσκείας σας για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας
- Για το σοκολατένιο γλάσο:
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Ρίξτε το κακάο και το λιωμένο βούτυρο, τη μαρμελάδα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και ανακατέψτε.
- Αδειάστε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για να το καλύψετε με το γλάσο.
- Για το γλάσο: Βάλτε την κουβερτούρα με τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήστε το μείγμα να σταθεροποιηθεί χωρίς να σφίξει (για 30-40 λεπτά περίπου) και καλύψτε με αυτό το κέικ.