Σοκάρει η αυτοκτονία του 18χρονου μαθητή

katathlici 345

Ο νεαρός έφυγε το πρωί από το σπίτι του προκειμένου να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές και να εξεταστεί στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Ωστόσο, αντί να κατευθυνθεί προς το 1ο ΓΕΛ της περιοχής, ανέβηκε στον 4ο όροφο οικοδομής δίπλα στο σχολικό συγκρότημα και πήδηξε στο κενό.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, βυθίζοντας παράλληλα στο πένθος την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για μια τραγική ιστορία, στην έκβαση της οποίας σημαντικό ρόλο, εκτός από την πίεση των εξετάσεων, έπαιξε τόσο το γεγονός ότι η μητέρα του μαθητή είναι τυφλή όσο και ότι ο πατέρας του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Πρόκειται για μια τραγική οικογενειακή ιστορία. Δεν έχει διαπιστωθεί αν η πίεση των Πανελληνίων ήταν αυτή που ώθησε τον μαθητή να κάνει αυτήν την πράξη, καθώς, εκτός από τις εξετάσεις, ο νεαρός ίσως να ένιωθε πίεση από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η οικογένειά του» επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

Ξεψύχησε στο ασθενοφόρο

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν, η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ ήταν άμεση. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο και παρέλαβε τον τραυματία μεταφέροντάς τον στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών
Εκεί κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Αφού διασωληνώθηκε, ο 18χρονος μεταφέρθηκε με σοβαρά κατάγματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, λίγο πριν το όχημα περάσει την είσοδο του κτηρίου, ο νεαρός είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον νεαρό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών, όπου έγινε εκτίμηση της κατάστασης και ο 18χρονος διασωληνώθηκε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και καθ’ οδόν έχασε τη μάχη. Ο μαθητής έφερε κατάγματα στον θώρακα, στους πνεύμονες, στο κεφάλι και είχε ανοιχτή λεκάνη» εξήγησε σε δηλώσεις της η Τζίνα Λεπτοκαρίδου, διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος.

madata.gr