Σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ: Τάσεις φυγής και από Τσακαλώτο και Σακελλαρίδη

tsakalwto-k

Οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος Τάσου Κορωνάκη αλλά και τις αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών όχι μόνο εντείνονται αλλά φαίνεται να παίρνουν πλέον μορφή σεισμικών δονήσεων.

Πληροφορίες του TheToc αναφέρουν ότι τάσεις…φυγής έχουν εκδηλώσει δύο πρωτοκλασσάτα στελέχη , πυλώνες της κυβέρνησης και συνεργάτες του Αλεξη Τσίπρα: Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Η κατάσταση γίνεται πλέον εκρηκτική καθώς εκτός από τον παραιτηθέντα γραμματέα, και άλλοι υπουργοί όπως ο Θόδωρος Δρίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου που επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιοι.

Οι εξελίξεις εχουν προκαλέσει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου και το επιτελείο του πρωθυπουργού επιχειρει να μεταπείσει τα δυο στελέχη ώστε μην διερυνθεί το ρήγμα.στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει διαμηνύσει στον πρωθυπουργό ότι δεν νιώθει άνετα εφαρμόζοντας μνημονικές πολιτικές, ενώ το ίδιο μήνυμα εκπέμπεται και από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

 

imerisia