ΣΟΚ! Ασθενής με HIV δάγκωσε νοσηλευτή!

Οροθετική, τοξικομανής νοσηλευόμενη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαϊτειο δάγκωσε νοσηλευτή!

Το περιστατικό που συνέβη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαϊτειο την περασμένη εβδομάδα είναι απολύτως ενδεικτικό των σκληρών συνθηκών υπό τις οποίες παρέχουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας οι εργαζόμενοι, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αποκαλύπτοντας το συμβάν με σημερινή ανακοίνωσή της.

Η ασθενής η οποία νοσηλευόταν στο λεγόμενο Τμήμα Ευεργετών του νοσοκομείου, είχε εισαχθεί με εισαγγελική εντολή. Είναι επί χρόνια χρήστης ουσιών, διαγνωσμένη πλέον με ηπατίτιδα C και με τον ιό HIV. Αντιστεκόμενη και επιτεθέμενη κατά των νοσηλευτών που προσπαθούσαν να την σταθεροποιήσουν, δάγκωσε τον έναν εξ αυτών! Το γεγονός ότι έχει βαρύ ιικό φορτίο κινητοποίησε αμέσως το νοσοκομείο. Ο νοσηλευτής άρχισε να λαμβάνει προληπτική φαρμακευτική αγωγή για τυχόν μόλυνσή του με τον ιό της ηπατίτιδας C.

H ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αντί να προγραμματίζει τη συρρίκνωση του ψυχιατρικού νοσοκομείου, να θωρακίσει το Δρομοκαϊτειο με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας διοργανώνει αύριο, Τρίτη 12/6/18, στις 9.00π.μ, συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τη Βουλή με αποκλεισμό τη Βασιλίσσης Σοφίας.

usay.gr