Σκρέκας: Η Gazprom θα πληρωθεί χωρίς να παραβιάζονται οι κυρώσεις

Το ενεργειακό θρίλερ που προκάλεσε η απόφαση της Μόσχας να κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς τις ευρωπαϊκές χώρες, αναγκάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει δραστικά μέτρα. Όπως, δήλωσε μάλιστα στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ενεργείας Κώστας Σκρέκας, τη Δευτέρα συνεδριάζει το Συμβούλιο των Υπουργών για να αποφασίσει τον τρόπο που η Ευρώπη θα πληρώνει στο εξής την Gazprom για το ρωσικό φυσικό αέριο.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει την Gazprom με έναν τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις και θα διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλειας της χώρας.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, η χωρά μας θα πληρώσει στις 20 Μαΐου τα φορτία που παρέλαβε για τον προηγούμενο μηνά και εξήγησε ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου φτάνει το 50% και μερικές φορές το ξεπερνά.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Μέσα σε ένα μήνα, τόνισε, θα έχουμε μια νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ενώ με τη νέα εγκατάσταση υγροποιημένου αεριού στην Αλεξανδρούπολη το 2023 μπορούμε να πούμε ότι θα ανεξαρτητοποιηθούμε πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο.

 

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε και σχολίασε ότι μετά τη μεταναστευτική και την υγειονομική κρίση έχουμε την ενεργειακή κρίση.