Σκρέκας: Η 1η Κυριακή είναι η σημαντική-Εκεί θα δείξει ο κόσμος ποιον επιλέγει για κυβέρνηση

Για τις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά και για τα νέα προγράμματα ενίσχυσης των νοικοκυριών που δημιουργούνται και ανακοινώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Όσο κρατάει ένας καφές» των Κώστα Αργυρούση-Γιώργου Παπαγεωργόπουλου στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός ερωτώμενος για τις εκλογές «Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός. Η 1η Κυριακή θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η 2η πως θα κυβερνήσει. Η 1η Κυριακή σίγουρα θα δείξει ποιο κόμμα θα επιλέξουν οι Έλληνες, να τους κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια. Προσωπικά πιστεύω ότι ο κόσμος βαθιά μέσα του γνωρίζει το έργο που έκανε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χώρα και θα πράξουν ανάλογα, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης».  

Ο κ. Σκρέκας επίσης αναφέρθηκε και για το πρόγραμμα «Φωτοβολταικά στη στέγη» που έρχεται να ενισχύσει την εξοικονόμηση ρεύματος και οικονομίας σε όλα τα νοικοκυριά. Στο πρόγραμμα αυτό υπάρχει κρατική επιδότηση που ξεκινάει από 60% και φτάνει ως και 75% για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Βέβαια το ποσό εξοικονόμησης εξαρτάται και από την κατανάλωση του κάθε νοικοκυριού. Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται και στα αγροτικά νοικοκυριά, ώστε να μειωθεί το αγροτικό ρεύμα για να μπορούν και αυτοί να είναι πιο ανταγωνιστικοί στις καλλιέργειες τους. Είναι προγράμματα που πρώτη φορά δημιουργούνται και ανακοινώνονται στη χώρα, για την ενίσχυση και στήριξη των νοικοκυριών».