Σκουρλέτης : Επιβεβλημένη η μελέτη για το φαινόμενο των κατολισθήσεων στην Πιαλεία

Στην  Πιαλεία Τρικάλων βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η περιοχή από τις κατολισθήσεις που είναι σε εξέλιξη.

Ο Υπουργός μιλώντας με τους τοπικούς θεσμικούς και με τους πληγέντες, ανέφερε πως πρέπει να γίνει η επιβεβλημένη σχετική επιστημονική μελέτη για το φαινόμενο των κατολισθήσεων για να υπάρξει η σχετική πρόληψη στο μέλλον.

«Ένα λοιπόν είναι η άμεση κινητοποίηση, το δεύτερο όμως είναι να υπάρχει μια συνολική, μια ολιστική παρέμβαση, έτσι ώστε να μην τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, αλλά να μπορέσουμε, να φτιάξουμε τέτοιες υποδομές που να αντέχουν περισσότερο» συνέχισε ο υπουργός και κατέληξε: “Αυτό επιχειρούμε και με τα προγράμματα τα οποία έχουμε ενεργοποιήσει, και ιδιαίτερα το υπουργείο Εσωτερικών: στοχευμένα προγράμματα για χρηματοδότηση μικρών, κρίσιμων έργων υποδομής. Ήδη κάποια από αυτά έχουν ξεκινήσει, και κάποια αναμένεται να βγουν οι προσκλήσεις τις επόμενες μέρες. Πρέπει νομίζω όλοι να συνεργαστούμε, για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα κάνουμε ό,τι δυνατόν καλύτερο».

Ο κ. Σκουρλέτης συνοδευόταν από τον δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκη Παπαδόπουλο και Χρήστο Σιμορέλη.