Εύστοχοι προβληματισμοί στην ομιλία Λέγκα για τις σχολές στα Τρίκαλα

Τελικά απεδείχθη πως το προσκλητήριο του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, για την συμμετοχή των φορέων στην παντρικαλινή σύσκεψη για την παραμονή των πανεπιστημιακών σχολών στα Τρίκαλα έπιασε τόπο, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που προσήλθαν και κατέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους.

Σίγουρα ξεχωριστή θέση ανάμεσα τους, αποτέλεσε και η παρουσία του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα, ο οποίος εδώ και χρόνια είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των σχολών στα Τρίκαλα.

Από την μεριά του, ο ίδιος έθεσε με την ομιλία του προβληματισμούς, σχετικά με το πόσο βιώσιμες οικονομικά είναι σήμερα οι σχολές στα Τρίκαλα, ζητώντας να γίνει ένας νέος σχεδιασμός εξαρχής από την πολιτεία, αλλά και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

«Αναμφισβήτητα η παραμονή των σχολών στα Τρίκαλα, είναι κάτι που πρέπει όλους να μας απασχολεί και αν χρειαστεί να δώσουμε εκ νέου μάχη γι’ αυτό, θα την δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, όπως δώσαμε όλοι μαζί και τότε, για να τις φέρουμε στα Τρίκαλα», ήταν τα λόγια του Νίκου Λέγκα, που απέσπασαν το χειροκρότημα των παρισταμένων.