Σκορδόψωµο µε φουρνιστές ντοµάτες, πικάντικη ρόκα και Μετσοβόνε

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες στα 4
  • 8 σκελίδες σκόρδο (ή λιγότερες), ψιλοκομμένες
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 4-5 μέτριες φέτες χωριάτικο ψωμί (φρέσκο ή μπαγιάτικο), χωρίς την κόρα
  • 2 ματσάκια φύλλα ρόκας, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
  • 150 γρ. Μετσοβόνε, χοντροτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Φτιάχνουμε υπέροχο σκορδόψωμο με ψητές ντομάτες και ρόκα που μπορούμε να απολαύσουμε είτε ως ορεκτικό, είτε ως μια σαλάτα-γεύμα. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε τις ντομάτες σε ένα μέτριο, ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε το σκόρδο, περιχύνουμε με 50 ml από το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Τις ψήνουμε για 20΄ μέχρι να μαλακώσουν, να βγάλουν λίγα από τα υγρά τους και να ζαρώσει η φλούδα τους. Βγάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ. Στρώνουμε στο ταψί τις φέτες του ψωμιού σε μονή στρώση, τις πιέζουμε ελαφρά στο ζουμί από τις ντομάτες και τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά με μία σπάτουλα. Ψήνουμε τις φέτες για 5′, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να ροδίσουν απαλά και από την άλλη πλευρά. Τις κόβουμε σε κύβους.

Βήμα 2

Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε τη ρόκα, τις ψημένες ντομάτες, τους κύβους του ψωμιού, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το μπούκοβο και προσθέτουμε το  τριμμένο Μετσοβόνε. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Σουρώνουμε το λιγοστό ζουμί που έχει μείνει στο ταψί και το βάζουμε σε ένα μπολάκι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι, χτυπάμε με ένα πιρούνι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.

olivemagazine.gr