Σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης τα αεροδρόμια στη Δυτική Θεσσαλία

aerpl

 

 

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ” & ιδρυτικό μέλος της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ κος Διαμαντής Γκίκας βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, στα πλαίσια κύκλου επαφών με Πολιτιστικούς και όχι μόνο φορείς της Θεσσαλίας.

Χθες (21/2) ευρισκόμενος στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, πραγματοποίησε επίσκεψη-αυτοψία στο χώρο όπου προτίθεται η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΠΥΛΗΣ να διαμορφώσει το Πεδίο Προσγείωσης Μαυρομματίου “ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ” συνοδευόμενος από τους κους Δημήτριο Γιώτη-Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου και Γεώργιο Στεφανή-Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας & ιδρυτικού επίσης μέλους της Αερολέσχης.

Ο κος Γκίκας εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης στο θέμα της δημιουργίας του “Πεδίου Προσγείωσης Φήκης”.

Τόνισε για μια ακόμη φορά τα πολλαπλά οφέλη στους τομείς του τουρισμού & εμπορίου από την ύπαρξη αεροδρομίων ειδικότερα στη Δυτική Θεσσαλία καθώς και το έντονο ενδιαφέρον και υποστήριξη των απόδημων Θεσσαλών αυτή την κατεύθυνση, αναφέροντας ως παράδειγμα τις ισχυρές πιέσεις που άσκησε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην Κυβέρνηση για τη λειτουργία του Πολιτικού Αερολιμένα Ν. Αγχιάλου εντός της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης.

Συνομιλώντας με κατοίκους του Μαυρομματίου, τους παρότρυνε να μην κάνουν τα ίδια λάθη με τους κοντοχωριανούς τους Πορτινούς, υποστηρίζοντας έμπρακτα τη δημιουργία του “Πεδίου Προσγείωσης Μαυρομματίου”, ευχήθηκε δε σύντομα να μπορέσει να προσγειωθεί σε αυτό φέρνοντας μαζί του συναδέλφους του και αεραθλητές