Σηκώνουν «μανίκια» στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή νέας ΝΕ με ορίζοντα εκλογών στο βάθος;

Σε έντονες πολιτικές διεργασίες μπαίνει το επόμενο διάστημα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο εκλογής νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, κάτι που θα συμβεί σε πανελλήνιο επίπεδο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εντός του μηνός ξεκινάει σειρά επισκέψεων σε πρωτεύουσες νομών για συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς, ενώ τον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθούν οι νομαρχιακές συνδιασκέψεις και θα οργανωθεί η ψηφιακή, εξαιτίας της πανδημίας, συμμετοχή των μελών στις διαδικασίες.

Σε τοπικό επίπεδο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται πυρετωδώς για την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, με προεξάρχοντες φυσικά τον Γραμματέα Σταύρο Νταούλα και τον αναπληρωτή του Χρήστο Μπάτζιο, που θα κινήσουν όλες τις διαδικασίες, στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν και πολλά νέα μέλη του κόμματος, που εγγράφηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Ο Σταύρος Νταούλας θα είναι οπωσδήποτε εκ νέου υποψήφιος για την θέση του Γραμματέα, αυτό είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο. Για τον Χρήστο Μπάτζιο, ο οποίος πήρε πάνω του το κόμμα σε ορισμένες δύσκολες περιπτώσεις, οι απόψεις διίστανται. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα θελήσει να παραμείνει στην κομματική οργάνωση, υπηρετώντας για άλλη μια θητεία τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων, ενώ κάποιες άλλες φωνές κάνουν λόγο για πιθανή μεταπήδηση του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις εκλογές, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, ελέω και της απουσίας του νυν Βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλου.

Θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε τις εξελίξεις, τόσο από πλευράς της νέας ΝΕ των Τρικάλων, όσο και για τις επόμενες κινήσεις του Χρήστου Μπάτζιου, με πιθανό τον ορίζοντα πρόωρων εκλογών εντός του έτους.