«Σιγή ιχθύος» από την τοπική ΝΔ για τις εξελίξεις στο Εργατικό κέντρο Τρικάλων

Τα πάνω κάτω ήρθαν το τελευταίο διάστημα στο διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, με την παράταξη της ΔΑΚΕ, που παρότι ήταν η πρώτη δύναμη στις τελευταίες εκλογές, να χάνει τα ηνία της Προεδρίας από την ΑΣΚΕ, περνώντας ουσιαστικά για το επόμενο διάστημα μέχρι να προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές, στην θέση της αντιπολίτευσης. Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτό, αλλά κυρίως ο τρόπος που αυτό συνέβη,  ενοχλώντας πολλούς «γαλάζιους» συνδικαλιστές, αφού στην ουσία αποτελεί μια «ήττα» της παράταξης σε συνδικαλιστικό επίπεδο.

Για το λόγο αυτό, ήρθε πριν από λίγες μέρες στα Τρίκαλα ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος ενώπιον όλων των «γαλάζιων» συνδικαλιστών του ΕΚΤ, του μέχρι πρότινος Προέδρου Γιώργου Κόσσυφα και της πρώην Προέδρου Ντίνας Δήμα, υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Απορίας άξιο είναι πως για όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε, δεν «άνοιξε» ούτε μύτη στην κυριολεξία, δεν βγήκε ούτε μια ανακοίνωση από τη ΝΟΔΕ Τρικάλων ως όφειλε ή κάποια άλλα τοπικά κομματικά στελέχη, έστω έτσι για τα μάτια, αφού ως γνωστό η ΔΑΚΕ είναι σάρκα εκ της σαρκός της ΝΔ.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις του παρελθόντος υπήρξαν αντιδράσεις από την τοπική ΝΔ, εδώ όμως όχι. Μια απέραντη και εκκωφαντική «σιγή ιχθύος». Τα αντανακλαστικά όχι μόνο δεν λειτούργησαν, αλλά πιάστηκαν στον ύπνο. Τις πταίει;