Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία στο 4ο ΓΕΛ Τρικάλων

Το 4ο ΓΕΛ Τρικάλων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης συνεχίζει τις δράσεις που αφορούν την υγεία όλων μας.  Αναζητώντας κατάλληλη και έγκυρη πληροφόρηση για θέματα σεξουαλικής υγείας απευθυνθήκαμε σε επαγγελματίες υγείας του Υπουργείου Υγείας για την ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών μας «Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία» που συνδιοργανώνεται με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκπαιδευτική εκδήλωση για την ενημέρωση των μαθητών της Α΄ Λυκείου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγωγής υγείας που συνδιοργανώνουν τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Προσήλθαν οι νοσηλεύτριες λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ.κ. Καταφυγιώτη Βασιλική και Κατσή Χριστίνα και πραγματοποίησαν ομιλία με θέμα τις Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις και την Αντισύλληψη στην εφηβεία, θεματικές ενότητες του Β΄ Θεματικού Άξονα του προγράμματος αγωγής υγείας που απευθύνεται στο μαθητικό πληθυσμό με τίτλο: «Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τις πλέον έγκυρες πηγές πληροφόρησης καθώς και να διατυπώσουν απορίες που τους απασχολούν. Το σχολείο μας επιδιώκει να προωθεί τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, ιδιαίτερα σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις νοσηλεύτριες του Γραφείου Ελέγχου & Πρόληψης Λοιμώξεων του Γ.Ν. Τρικάλων για τη συνεργασία, την ωραία παρουσίαση και την αναλυτική περιγραφή που άγγιξαν τα παιδιά και προκάλεσαν πλήθος ερωτήσεων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματικά κάλυψαν ένα μεγάλο κενό που αφορά τις Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις και την Αντισύλληψη στην εφηβεία.