Φασόλια στο φούρνο

Υλικά

½ κιλού φασόλια μικρά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
250 γρ πουμαρό ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ και την επομένη, τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο για περίπου 45 λεπτά με 60 λεπτά, ανάλογα με τα φασόλια. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ. Κρατάμε στην άκρη το νερό στο οποίο τα βράσαμε.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα και τον πελτέ και περιχύνουμε τα φασόλια. Προσθέτουμε νερό από αυτό με το οποίο τα βράσαμε.

Αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στον αέρα για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα.