Σεισμός στην Τουρκία: Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν

Με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό για τον αποψινό καταστροφικό σεισμό.

Την πρόθεση της Ελλάδας να συνδράμει στις επιχειρήσεις μετά το σεισμό εξέφρασε η Μητσοτάκης
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε, όπως και σε προηγούμενο tweet, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,9 Ρίχτερ, εφόσον αυτό ζητηθεί από την Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση τις πρωινές ώρες.

Στους δεκατέσσερις ανέρχονται, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε απόψε την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων.
Πηγή: iefimerida.gr