Σειρά αιτημάτων στον Σκουρλέτη προς επίλυση είχε η συνάντηση στο Δημαρχείο Τρικάλων

Δεκτός από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στο γραφείο του στο Δημαρχείο, αλλά και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νομού, έγινε το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σ’ αυτή την συνάντηση συνοδευόταν από τους τρείς κυβερνητικούς Βουλευτές και μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας, οι Δήμαρχοι Καλαμπάκας και Πύλης Γιάννης Σινάνης και Κώστας Μαράβας αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας Γιάννης Μέμηλας, καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τρικκαίων.

Υπόψιν του Υπουργού τέθηκαν μια σειρά ζητημάτων, που άπτονται της αρμοδιότητας των Δήμων, όπως οι ζημιές από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και άλλα που είναι έργα πνοής για όλο το νομό, όπως η διατήρηση των πανεπιστημιακών σχολών στα Τρίκαλα, η κατασκευή του Ε-65 και το φράγμα της Μεσοχώρας, που όπως ειπώθηκε θα αλλάξουν άρδην τους ρυθμούς ανάπτυξης του νομού. Ο Υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα μεγάλα έργα, ενώ τόνισε πως θα δρομολογηθούν άμεσα μια σειρά από πρωτοβουλίες, για μεγαλύτερη ευελιξία και χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών για υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων.

Κουβέντα έγινε όπως ήταν φυσικό και για την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, με όλους τους εκπροσώπους να δηλώνουν αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική, εκτός του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Μητσιούλη που τάχθηκε υπέρ.