Η απλή αναλογική, αλλάζει τα δεδομένα…και στα Τρίκαλα

Στις σημερινές δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι δημοτικοί/περιφερειακοί σύμβουλοι να εκλέγονται με απλή αναλογική από τον Α γύρο των εκλογών, ενώ στο Β γύρο θα προκρίνονται οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων, που συγκέντρωσαν την πλειοψηφία, εφόσον κανείς από τους δύο δε συγκέντρωσε το 50%+1 των ψήφων. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι αντιδήμαρχοι/αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να προέρχονται από οποιαδήποτε παράταξη.

Δηλαδή, θα δούμε δυστυχώς να παρουσιάζονται στις τοπικές κοινωνίες κάποιοι «επιτήδειοι», που θα κατέρχονται αντάρτες στις εκλογές, θα υφαρπάζουν πραναγγέλοντας τάχα το «νέο», την ψήφο των συμπολιτών τους και κατόπιν θα μπορούν να κάνουν κουμάντο στους δήμους εκβιάζοντας τους δημάρχους και παζαρεύοντας θέσεις στους δήμους έχοντας εκλεγεί-άκουσον άκουσον- με ψήφους λίγων εκατοντάδων συμπολιτών τους!!!

Αυτή δυστυχώς είναι μια ζοφερή προοπτική που ενδεχομένως και δυστυχώς βιώσουμε σε αυτές τις εκλογές.

Αλήθεια σε πόσους νέους τρικαλινούς υποψήφιους δημάρχους δεν έχει ανοίξει η όρεξη εξαιτίας της απλής αναλογικής να κατέλθουν στις εκλογές ονειρευόμενοι αξιώματα από το πουθενά; Γιατί καλό το νέο δεν λέμε, αλλά κάθε ΝΕΟ δεν είναι απαραίτητα και καλό!