Σε πλήρη επιφυλακή η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Επί ποδός βρίσκονται οι χειριστές και τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, για να παρέμβουν αν χρειαστεί στην επέλαση της νέας κακοκαιρίας «Μπάλλος», που θα αρχίσει από την Πέμπτη και θα «χτυπήσει» και το νομό μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης έδωσε σαφείς εντολές και κατευθύνσεις να ελεγχθεί η στάθμη όλων των ποταμών στη Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ενώ τις προηγούμενες ημέρες έγινε καθαρισμός των ρεμάτων και των παραποτάμων του Πηνειού.

Στην περιοχή της Φαρκαδόνας, χθες μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούσαν τον καθαρισμό του ποταμού από τα φερτά υλικά, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις ποσότητες νερού που θα πέσουν.

Σε επιφυλακή επίσης βρίσκονται αρκετά μηχανήματα στον ορεινό όγκο του νομού, για να αντιμετωπίσουν αν χρειαστεί  ενδεχόμενες καταπτώσεις βράχων και κατολισθήσεις.

Ο Χρήστος Μιχαλάκης δήλωσε πως η ΠΕ Τρικάλων συνεχίζει ασταμάτητα τις παρεμβάσεις σε Κεραμίδι, Κλοκοτό, Διάβα, Σαρακίνα, Μεγάρχη και Διαλεκτό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία με τους Δήμους, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, θα καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη νέα κακοκαιρία.