Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη

Σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο πραγματοποιήθηκε από το Κοιμητήριο Παπάγου η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη.

Κεντρικό πρόσωπο, η χήρα του εκλιπόντος πολιτικού, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, με μια φωτογραφία του συζύγου της στα χέρια, ενώ υποβασταζόταν από τους δυο γιούς τους.

Παρόντες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, κ.κ. Χριστοδουλάκης και Χρηστίδης αντιστοίχως, όπως επίσης, ο Νίκος Παπανδρέου.

Εντωμεταξύ, «φως» στα αίτια θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, μετά και από τις καταγγελίες της συζύγου του, επιχειρεί να ρίξει το Λιμενικό. Μάρτυρας – κλειδί αποκάλυψε την εμπλοκή αλιευτικού σκάφους το οποίο όπως είπε έκανε ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του πρώην υπουργού.

Οι Λμενικές Αρχές προχώρησαν σε καταγραφή όλων των αλιευτικών σκαφών από το Αλιβέρι ως την Ερέτρια ενώ ο βασικός μάρτυρας ξεχώρισε ήδη 3 από τα 30 σκάφη που υποδείχτηκαν βάσει της περιγραφής του ότι λευκό αλιευτικό προκάλεσε κυματισμό γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, ενώ ο καπετάνιος διαπληκτιζόταν μαζί του. Αναμένεται επίσης η αυτοψία πραγματογνώμονα στην προπέλα του  φουσκωτού, για να διαπιστωθεί εάν από αυτήν ή από άλλη με μεγαλύτερη διάμετρο προπέλα, όπως των αλιευτικών, προέρχονται οι θανάσιμες κακώσεις στο Σήφη Βαλυράκη.

«Άκουσα έντονο διαπληκτισμό, του έλεγε θα σε καταγγείλω στο λιμενικό. Έκανε 2-3 βόλτες γύρω του και του δημιούργησε έντονο κυματισμό», περιέγραψε ο βασικός μάρτυρας  μιλώντας για τον καπετάνιο αλιευτικού 6-7 μέτρων που έλεγε στο Σήφη Βαλυράκη ότι θα  φωνάξει το Λιμεναρχείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο απόστρατος του Λιμενικού και πραγματογνώμονας Νίκος Σπανός επεσήμανε ότι ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ιδιαίτερα καλός κολυμβητής ενώ η εκδοχή που όπως είπε προσεγγίζει περισσότερο την πραγματικότητα είναι ότι έχασε την ισορροπία του από έντονο κυματισμό. Λιγότερο πιθανή χαρακτήρισε την εκδοχή να έπεσε στη θάλασσα από το φουσκωτό και να χτυπήθηκε από διερχόμενο σκάφος.

«Θα εστίαζα από την αρχή στον έλεγχο του ιδίου του σκάφους του κ. Βαλυράκη και όλων των αλιευτικών που υπάρχουν στην περιοχή και είναι συνδεδεμένα με το Κέντρο Θαλάσσιας Αλιείας και Επιτήρησης, τόνισε ο πραγματογνώμονας. Αν αξιοποιηθούν τα ναυτιλιακά όργανα των σκαφών της περιοχής θα φανερωθεί η ταχύτητα, το στίγμα, η κατάσταση της προπέλας, τόνισε ο ειδικός προσθέτοντας ότι από τα δορυφορικά συστήματα που φέρουν όλα τα αλιευτικά μπορεί να αποδειχτεί επίσης αν πρόκειται για σκάφος από την περιοχή ή όχι.

topontiki.gr