Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι αγρότες των Τρικάλων

 

   Την Κυριακή το απόγευμα συνεδρίασε με ΟΑΣΤ με Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού, όπου συζητήθιηκε η κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της τησ περιοχής.
       Μετά από κουβέντα στην οποία οι αγρότες ανέλησαν τα προβλήματα που έχουν και έδειξαν τον ένοχο , ο οποίος δεν είναι άλλος από την πολιτική της κυβέρνησης και τον προκατόχων της , η οποία κατευθύνεται από την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ.

Αποφασίστηκε την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Τρικάλων ενάντια στην φοροληστεία και στα χαράτσια.

Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΟΑΣΤ στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη με ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ.

Στα πλαίσια αυτά η ΟΑΣΤ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Νομού καλόυν σε συσκέψεις στα εξής χωριά:

1) Την Πέμπτη στις 7 μμ στο Μεγαλοχώρι στο καφενείο του  «Μπαρμπαμιχάλη» , όπου θα συμμετέχουν αγρότες από τους πρώην Δήμους Εστιαιώτιδας και Πελλιναίων

2)Την Παρασκευή στις 7 μμ στο Κεφαλόβρυσο στο καφενείο του Ντιντη , όπου θα συμμετέχουν αγρότες από τον πρώην Δήμο Φαλώρειας

3) Το Σάββατο στις 7:30μμ στο καφενείο του Νάτσινα , όπου θα συμμετέχουν αγρότες από τον Δήμο Φαρκαδόνας.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι Αγρότες – κτηνοτρόφοι

  • Στον αγώνα μαζικά και αποφασιστικά να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές και τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ
  • Να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των δικών μας και των οικογενειών μας μέσα από ένα άλλο δρόμο οικονομικής ανάπτυξης
–        ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10ΠΜ

Στην ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ενάντια στην ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ – τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ – τις ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ και τους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

–        ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10 πμ

στην ΑΠΕΡΓΙΑ και την απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Τρικάλων με τα ταξικά σωματεία και την εργατιά με ΤΡΑΚΤΕΡ και ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

 

Καθένας μας , Αγρότης , Κτηνοτρόφος Συνταξιούχος , τα παιδιά μας , βιώνουμε τα αποτελέσματα της βάρβαρης πολιτικής , που μας έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , οι προκάτοχοί τους , η ΕΕ με την ΚΑΠ.

Καθημερινά χωρίς σταματημό μας φορτώνουν με νέα βάρη για να αυγατίσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας ( τραπεζιτών – βιομηχάνων – εφοπλιστών – μεγαλεμπόρων )

Μας έχουν γδάρει στην κυριολεξία με την άγρια φορολογία ( και με τον νέο προϋπολογισμό για να πιάσουν τα νέα ματωμένα πλεονάσματα προσθέτουν φόρους άμεσους και έμμεσους 1 δις ευρώ) με τα χαράτσια ΕΝΦΙΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΟΣΔΕ – ΝΕΡΟ κτλ και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές , μας παίρνουν ότι έχει απομείνει στην τσέπη μας .

Ζούμε με τον φόβο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών  στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στην περιουσία μας , από χρέη σε τράπεζες , εφορία , Δήμους , ΔΕΗ , ΟΓΑ , ΕΛΓΑ κτλ

Πουλάμε τα προϊόντα μας σε εξευτελιστικές τιμές κάτω του κόστους και με το σύστημα των ανοιχτών τιμών , δεν γνωρίζουμε πόσο και πότε θα πληρωθούμε και με τον φόβο μην σκάσει κανένα «κανόνι» , όπως έκανε  με τα καπνά «ο Μιχαηλίδης».

Το κόστος παραγωγής έφτασε στα ύψη και με δυσκολίες καταφέρνουμε να καλλιεργήσουμε , αφού τα σπόρια , φάρμακα , πετρέλαιο , και άλλα αγροτοκτηνοτροφικά μέσα και εφόδια είναι πανάκριβα , ενώ από την άλλη μειώνουν παραπέρα τις ενισχύσεις που παίρνουμε (8,5% φέτος) , και όλα αυτά για να μας πετάξουν έξω από την γη και την παραγωγή  μια ώρα γρηγορότερα, την οποία θέλουν να την συγκεντρώσουν σε λίγα χέρια  μεγαλοαγροτών .

Κάθε χρόνο οι καλλιέργειες μας χτυπιούνται από τα καιρικά φαινόμενα και τις ασθένειες και είτε δεν αποζημιωνόμαστε ούτε στο 100% της ζημιάς παίρνοντας ψίχουλα σε σχέση με την ζημιά αλλά ούτε και έγκαιρα , ενώ άλλες ζημιές(πχ αγριογούρουνα) και νόσοι δεν καλύπτονται καν από τον ΕΛΓΑ που τον κατάντησαν φοροεισπρακτικό μηχανισμό για μας και το κράτος να μην βάζει μια.

Τα αντιπλημμυρικά και τα άλλα εγγειοβελτιωτικά – αποστραγγιστικά έργα είναι ανύπαρκτα και κάθε χρόνο εκτός από τις ζημιές που παθαίνουμε κινδυνεύουν οι ζωές μας όπως έγινε στην Μάνδρα , Αγρίνιο και αλλού .

Από την άλλη μας έχουν φλομώσει στο ψέμα με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», το «τέλος των μνημονίων», την «έξοδο στις αγορές» τα κοινωνικά μερίσματα και τις λοταρίες όπου μας «πήραν την κότα και μας δίνουν πίσω το αυγό» , και άλλα προπαγανδιστικά  κόλπα , όπως παλαιότερα με τα ισοδύναμα και τα παράλληλα μέτρα. Η ΟΑΣΤ « Η Άνοιξη» απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους . Είναι ώρα  ευθύνης για τον καθένα μας. Μέσα από τους ΑΣ και την ΟΑΣΤ με ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα να ανατρέψουμε μέτρα και πολιτικές που μας τσακίζουν.

Μαζί με τους εργάτες , τους ΕΒΕ , τις γυναίκες , τη νεολαία και τους συνταξιούχους που και αυτοί πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας , μέσα από ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Συμμετέχουμε  με ΤΡΑΚΤΕΡ και ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη

Μαζικά και μαχητικά διεκδικούμε:

Φορολογία   στο  πραγματικό ατομικό  καθαρό εισόδημά – να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο όριο να είναι 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.     Προοδευτική φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα, στο 45% για τους μεγαλοαγρότες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα.

Άμεση και γρήγορη εκτίμηση και  αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις,

Nα μην υπάρχει υποχρέωση διατήρησης λογιστικών βιβλίων για τους αγρότες που έχουν μέχρι 40.000 ευρώ  τζίρο (από πώληση των προϊόντων και από επιδοτήσεις/ενισχύσεις).

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ , ΕΛΓΑ , ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά..

Καμία κατάσχεση 1ης ή 2ης κατοικίας ή χωραφιού  από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000Ε , ακατάσχετο πόσο στην τράπεζα 12.000 Ε με προσαύξηση 3.000Ε για κάθε παιδί

Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, , αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές , άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα , είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες

Να καταργηθούν οι αυξήσεις  στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής ( αντιπλημμυρικά – εγγειοβελτιωτικά ) που να εξασφαλίζουν την ζωή στο χωριό , την παραγωγή και το πάγιο κεφάλαιο από πλημμυρικά φαινόμενα , χαλαζοπτώσεις κα. Έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης . Να μην εφαρμοστεί και να αποσυρθεί το ¨ πράσινο τέλος ¨στο νερό , η οδηγία της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των νερών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ – ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ – ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ