Σχέδιο για εξ αποστάσεως διδασκαλία στα Πανεπιστήμια

panepistimio 14

Εξ αποστάσεως διδασκαλία στα ΑΕΙ μελετά το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν τον Σεπτέμβριο από το «κύμα» μετεγγραφών φοιτητών προς τα κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας. Όπως είπε χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή μελετάται ακόμη να δοθούν οικονομικά κίνητρα προς τα κεντρικά πανεπιστήμια για να υποδεχτούν τους φοιτητές που θα έρθουν με μετεγγραφές.
Ο κ. Λοβέρδος ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε ότι δεν θα αλλάξει το σχετικό άρθρο 53 του Ν. 4264/14 αλλά το υπουργείο θα αναζητήσει λύσεις, πιθανώς και με εσωτερική ανακατανομή κονδυλίων στα ΑΕΙ.
Σημειώνεται ότι ήδη πανεπιστήμια όπως το Οικονομικό και το Χαροκόπειο εκτιμούν ότι θα έχουν φέτος διπλάσιο αριθμό μετεγγραφών σε σχέση με πέρυσι.
Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε προτάσεις από τους βουλευτές για το θέμα, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι η σχετική ψηφισθείσα διάταξη δεν έκανε κάποια διάκριση «ανάμεσα σε κάποιον εκατομμυριούχο με τέσσερα παιδιά που το παιδί του δηλώνει Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και έρχεται Αθήνα και σε κάποιον που είναι πολύτεκνος και φτωχός, δηλαδή δεν προέβλεψε κάτι αποκλειστικά για τα φτωχά εισοδήματα».
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα καταργείται διάταξη η οποία επιτρέπει σε πανεπιστήμια να μη δέχονται φοιτητές λόγω αναπηρίας (μετά την περίπτωση του τυφλού φοιτητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
Τέλος, θέμα οικονομικών της Παιδείας θα ανοίξει ο κ. Λοβέρδος όπως είπε στη Βουλή προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Χρήματα δεν υπάρχουν». Γι’ αυτό, όπως είπε, μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκαλέσει συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ώστε τα κόμματα να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης και των δυσχερειών.

.ιmerisia.gr