Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν αστυνομικό!

Ένα αστυνομικό της δίωξης ναρκωτικών Λάρισας σκόπευαν να δολοφονήσουν οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στη Θεσσαλία σε τρία κομμάτια – παρακλάδια. Αυτό προέκυψε από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ και οι οποίες είδαν το φως της ημέρας σήμερα.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν, από τις πληροφορίες ότι πρόκειται για μία επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση η οποία δρούσε σε όλη τη Θεσσαλία με παρακλάδια και στα Τρίκαλα μιας και μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Τρικαλινοί.

.

Η επιχείρηση που εξελίχθηκε κυρίως χες αφορά σε τρεις ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις, που σε αρχηγικό επίπεδο επικοινωνούσαν μεταξύ τους, με τέσσερις αρχηγούς που είναι έγκλειστοι των φυλακών σε Λάρισα, Κορυδαλλό και Πάτρα.

Άλλοι 14 εκ των συλληφθέντων θεωρούνται αρχηγικά μέλη των τριών οργανώσεων. Η δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνει τουλάχιστον 150 άτομα και οι εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών είναι ότι θα ξεπεράσουν τα 200. Η δικογραφία αφορά τις κατηγορίες εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, μαστροπεία, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα. Αν και δεν επιβεβαιώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, θεωρείται βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκε ο «υπερκοριός» της ΕΛ.ΑΣ. και έγιναν παρακολουθήσεις τηλεφώνων, τους τελευταίους μήνες. ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑ

Η εξάρθρωση έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, με συνεργασία άνω των 100 αστυνομικών. Με βαριοπούλες, αστυνομικά σκυλιά εκπαιδευμένα για ναρκωτικά και όπλα, ξεκίνησαν τα ξημερώματα οι έρευνες, έσπασαν πόρτες και παράθυρα και έγιναν έρευνες και συλλήψεις παρουσία οκτώ εισαγγελέων. Από τους συλληφθέντες οι 44 είναι Έλληνες και δύο αλλοδαπές γυναίκες. Από τις έρευνες στα 34 σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κάνναβη συνολικού βάρους 1.303 γραμμαρίων. Κοκαΐνη συνολικού βάρους 44 γραμμαρίων. Ηρωίνη συνολικού βάρους 6,1 γραμμαρίων. Οκτώ δενδρύλλια κάνναβης. Πέντε ζυγαριές ακριβείας. Δύο πυροβόλα όπλα (πιστόλια με σιγαστήρες). Μία καραμπίνα. Ένα πιστόλι αερίου με τη γεμιστήρα του και σιγαστήρα. Ένα τσεκούρι. Ένα ξίφος. Οχτώ μαχαίρια. Μία σιδερογροθιά. Δύο σπρέι πιπεριού. Δύο ζευγάρια κιάλια. Ογδόντα οκτώ κινητά τηλέφωνα. Έντεκα ψηφιακές κάρτες sim. Σαράντα τρία (43) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Χρηματικό ποσό 32.530 ευρώ. Τέσσερα βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών. Ένα αστυνομικό φάρο αυτοκινήτου. Ένα διπλότυπο μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων τροχαίας. Δύο ζεύγη μεταλλικών ράβδων ανίχνευσης χρυσού. Ένας ανιχνευτής μετάλλων. Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, καταρτίζονταν και πλαστές βεβαιώσεις κέντρων απεξάρτησης για χρήση στα δικαστήρια κλπ._copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy