Σαρηγιάννης: Στα 2.000 τα κρούσματα από 17 Φεβρουαρίου – Η μετάλλαξη θα «χτυπήσει» την άνοιξη

Για μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού από τα μέσα του Φεβρουαρίου προειδοποιεί ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας μάλιστα ότι εάν δεν ληφθούν τώρα μέτρα, από την Άνοιξη θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, στη σκιά και των μεταλλάξεων του κορονοϊού που έχουν φτάσει ήδη στην Ελλάδα.

«Το μοντέλο προβλέπει αύξηση που θα είναι φανερή από τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Θα έχουμε μία ύφεση την επόμενη εβδομάδα λόγω καλού καιρού. Όμως δεν πρέπει να μας ξεγελάσει, γιατί από τις 17 Φεβρουαρίου περιμένουμε την αύξηση. Αυτή μπορεί να οδηγήσει στα 2.000 κρούσματα πανελλαδικά» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN, τα περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν υπάρξει σήμερα κινητοποίηση, γύρω στα μέσα με 20 Μαρτίου, θα μπορούσαν να επιβληθούν πολύ αυστηρά μέτρα.

Η μετάλλαξη θα «χτυπήσει» την Άνοιξη

Άλλωστε, όπως τόνισε, γύρω στον Απρίλιο αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω η μετάλλαξη του κορονοϊού, το οποίο όπως έχει γίνει γνωστό, μεταδίδεται ευκολότερα. Μάλιστα, όπως είπε, εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, στις 18 Απριλίου, θα συνιστά το κυρίαρχο στέλεχος.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κ. Σαρηγιάννης πρότεινε τη λήψη μέτρων νωρίτερα, σημειώνοντας πως ένα αυστηρό lockdown τριών εβδομάδων στην Αττική θα ήταν ένα εξαιρετικά χρήσιμο μέτρο.

«Στη Θεσσαλονίκη θα ήταν ένα προληπτικό μέτρο, τα κρούσματα δεν το υποστηρίζουν. Η Θεσσαλονίκη όμως ξέρουμε ότι έχει μία πολύ γρήγορη δυναμική, ενώ υπάρχει η αφρικανική και η βρετανική μετάλλαξη».

Και κατέληξε μιλώντας στο OPEN: «Αυτό που λέω δεν είναι δικιά μου ιδέα είναι ότι κάνει ήδη η Γερμανία».

newsbeast.gr