Σαρακοστιανή ταραμοσαλάτα

Για να ετοιμάσουμε τη σαρακοστιανή ταραμοσαλάτα θα χρησιμοποιήσουμε τον κάδο/κοπτήριο 1,5L. Αυτός ο πολυκόφτης είναι ο απόλυτος βοηθός «όλα σε ένα» στην κουζίνα, καθώς είναι ιδανικός για όλες τις δουλειές – κόψιμο και ανάμειξη, καθώς και κόψιμο σε φέτες, τεμαχισμό, τηγανητές πατάτες – ακόμη και ζύμωμα.

Προετοιμασία: 15′

Υλικά:

  • 120 γρ. ταραμάς λευκός
  • 200 γρ. ξερό ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  • 80 ml χυμός λεμονιού (ή λιγότερο αν δεν μας αρέσει πολύ το λεμόνι)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 300 – 350 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία:

  • Βάζουμε το κρεμμύδι σε ψιλό σουρωτήρι, το πιέζουμε να φύγουν όλα τα υγρά και το αδειάζουμε στον κάδο/κοπτήριο 1,5L της Braun.
  • Προσθέτουμε τον ταραμά, το ψωμί και το χυμό και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το λάδι.
  • Αν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό, αραιώνουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια κρέμα με την υφή μαγιονέζας.

gastronomos.gr