Η τέλεια σκορδαλιά

Προετοιμασία: 10′

Μαγείρεμα: 50′

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • ζωμός λαχανικών
  • αλάτι

Διαδικασία: 

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο νερό τις πατάτες με το φλούδι τους, μέχρι να γίνουν (τις τρυπάμε με ένα ξύλο για σουβλάκι ή ένα λεπτό μαχαίρι – πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία).
  • Βάζουμε σε μια λεκάνη  τις βρασμένες πατάτες και το σκόρδο και χτυπάμε με το εξάρτημα για πουρέ του ραβδομπλέντερ MQ9, σε κανονική ταχύτητα, μέχρι να πολτοποιηθούν οι πατάτες.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το λάδι και τα χτυπάμε για λίγο ακόμη.
  • Το μείγμα θα είναι πηχτό, οπότε ρίχνουμε σιγά-σιγά τον ζωμό λαχανικών, που πρέπει να είναι χλιαρός, και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει κάπως μελάτο. Προσέχουμε να μη γίνει πολύ νερουλή η σκορδαλιά ούτε πολύ σφιχτή.
  • Ελέγχουμε το αλάτι, μπορεί να χρειάζεται λίγο.

gastronomos.gr