Προετοιμασία: 10′
Μαγείρεμα: 50′
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 3 – 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- χυμός 1 λεμονιού
- ζωμός λαχανικών
- αλάτι
Διαδικασία:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο νερό τις πατάτες με το φλούδι τους, μέχρι να γίνουν (τις τρυπάμε με ένα ξύλο για σουβλάκι ή ένα λεπτό μαχαίρι – πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία).
- Βάζουμε σε μια λεκάνη τις βρασμένες πατάτες και το σκόρδο και χτυπάμε με το εξάρτημα για πουρέ του ραβδομπλέντερ MQ9, σε κανονική ταχύτητα, μέχρι να πολτοποιηθούν οι πατάτες.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το λάδι και τα χτυπάμε για λίγο ακόμη.
- Το μείγμα θα είναι πηχτό, οπότε ρίχνουμε σιγά-σιγά τον ζωμό λαχανικών, που πρέπει να είναι χλιαρός, και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει κάπως μελάτο. Προσέχουμε να μη γίνει πολύ νερουλή η σκορδαλιά ούτε πολύ σφιχτή.
- Ελέγχουμε το αλάτι, μπορεί να χρειάζεται λίγο.