Σαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά το λάδι.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να «κάψει» και να μυρίσει.
  3. Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.
  4. Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Σπάμε τα αυγά, «μάτια», μέσα στη σάλτσα, τα αλατίζουμε και με ένα κουτάλι ρίχνουμε σάλτσα πάνω στον κρόκο 2-3 φορές, για να σφίξει.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  7. Συνοδεύουμε, τα σαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ, με κρίθινα παξιμάδια.

gastronomos.gr