Νίκος Καρδούλας: Στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι θα χάσουν τις εκλογές

Για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν αυτό το διάστημα το φως της δημοσιότητας, μίλησε τυο πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Σχης ε.α. Νίκος Καρδούλας.

Ο κ. Καρδούλας παρουσίασε στην εκπομπή την δική του έρευνα, που αφορά τον μέσο όρο 9 δημοσκοπήσεων μεγάλων δημοσκοπικών εταιρειών που βγήκαν μέσα στον Ιανουάριο του 2023, αναλύοντας διεξοδικά τη δύναμη των κομμάτων σε ποσοστά. Όπως φάνηκε από τα ευρήματα η ΝΔ διατηρεί ένα σταθερό προβάδισμα 5.5 % περίπου μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τάση αυτή η διαφορά να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Καρδούλα, η ΝΔ όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνει περαιτέρω το ποσοστό της, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να παγιώνεται γύρω στο 30%. Το ΠΑΣΟΚ κάθε μήνα που περνάει χάνει και από μισή μονάδα περίπου και είναι αρκετά πιθανό μέχρι τις εκλογές να καταλήξει σε μονοψήφιο ποσοστό. Αν τελικά κρατήσει δυνάμεις και διατηρηθεί γύρω στο 12%-13% πανελλαδικά, μπορεί να βγάλει έδρα στα Τρίκαλα. Αν κυμανθεί σε μικρότερα ποσοστά, τότε μάλλον θα μοιάζει με άπιαστο όνειρο η εξασφάλιση έδρας στο νομό.

Σε ερώτηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ευθέως τις δημοσκοπήσεις θεωρώντας τες στημένες, ο Νίκος Καρδούλας έδωσε την απάντηση ότι «Στο ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν καλά ότι θα χάσουν τις εκλογές, δεν φταίνε ούτε τα δημοσκοπικά ευρήματα ούτε οι εταιρείες. Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» που ιδρύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανήκει στο κόμμα, δείχνουν ξεκάθαρα την καθαρή διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων».