Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες και βινεγκρέτ αντζούγιας

Η βινεγκρέτ αντζούγιας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε αλμυρές πινελιές στις γλυκές, ζουμερές ντομάτες του καλοκαιριού.

Υλικά

Μερίδες: για 8 μερίδες

Για τη βινεγκρέτ

Για τη σαλάτα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βινεγκρέτ

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες και βινεγκρέτ αντζούγιας, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τις αντζούγιες, το σκόρδο και το ξύσμα σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το ξίδι, προσεκτικά, ζεσταίνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε.

Σαλάτα

  1. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, τη βινεγκρέτ και τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
  2. Σερβίρουμε τη σαλάτα και δίπλα της βάζουμε τα αυγά, το τυρί και το αλλαντικό.

gastronomos.gr