Σαλάτα με μελιτζάνες, απάκι κοτόπουλου και τσαλαφούτι

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 ματσάκια γλιστρίδα
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για τις μελιτζάνες
  • 100 γρ. απάκι κοτόπουλου
  • 4 ντοματίνια
  • 15 ml παλαιωμένο ξίδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τυρί τσαλαφούτι
  • 8 φύλλα κάππαρης
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα φύλλα της γλιστρίδας. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες με πάχος 1 εκ. Τις ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε στους 180°C στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 12΄-13΄.

Βήμα 2

Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο από το ελαιόλαδο για 1΄ στο τηγάνι. Το κρατάμε στην άκρη. Σε μια μπασίνα μαρινάρουμε τη γλιστρίδα και τα ντοματίνια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Βήμα 3

Σερβίρουμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα μαζί με τη σαλάτα γλιστρίδας, το απάκι, μεγάλες κουταλιές τσαλαφούτι και φύλλα κάππαρης.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food Styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO M

olivemagazine.gr