Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, σύκο και καρύδια

Υλικά

Για τη σαλάτα

    • ¼ από 1 λάχανο κόκκινο
    • 3 καρότα
    • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό χοντροκομμένο
    • 1/3 φλιτζανιού καρύδια
    • 1/3 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
    • 2-3 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
    • 1 πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κυβάκια

Για τη σος

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σποράκια λίγο σπασμένο στο γουδί
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προετοιμάζετε τα λαχανικά σας. Τρίβετε τα καρότα στο μούλτι.

Κόβετε το λάχανο σε κομματάκια και το τρίβετε κι αυτό στο μούλτι ή το ψιλοκόβετε στο χέρι. Στη συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Συνεχίζετε φτιάχνοντας τη σος. Στο μούλτι ή σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα, ανακατεύετε καλά να αναμιχθεί με τα λαχανικά και σερβίρετε.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή