Υλικά
Για τη σαλάτα
-
- ¼ από 1 λάχανο κόκκινο
- 3 καρότα
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό χοντροκομμένο
- 1/3 φλιτζανιού καρύδια
- 1/3 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
- 2-3 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κυβάκια
Για τη σος
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σποράκια λίγο σπασμένο στο γουδί
- 1 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- χυμό από ½ πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προετοιμάζετε τα λαχανικά σας. Τρίβετε τα καρότα στο μούλτι.
Κόβετε το λάχανο σε κομματάκια και το τρίβετε κι αυτό στο μούλτι ή το ψιλοκόβετε στο χέρι. Στη συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Συνεχίζετε φτιάχνοντας τη σος. Στο μούλτι ή σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα, ανακατεύετε καλά να αναμιχθεί με τα λαχανικά και σερβίρετε.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή