Υλικά
-
- 1 μαρούλι ή μίγμα από διάφορες πρασινάδες
- 200γρ. μπέικον σε φέτες κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
- 4 αβγά
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σος
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Χοντροκόβετε το μαρούλι και το βάζετε σε μπολ.
Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Βράζετε τα αβγά μελάτα, με στερεό το ασπράδι και υγρό τον κρόκο*. Στο μεταξύ ανακατεύετε τη σαλάτα με το μπέικον και τον μαϊντανό και χτυπάτε στο πολυμιξεράκι τα υλικά της σος. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά.
Τέλος, βάζετε από πάνω τα αβγά με λίγο αλατοπίπερο, για να μην διαλυθούν. Όλη η νοστιμιά, είναι όταν σπάει το ασπράδι και ο μελάτος κρόκος κυλά πάνω στις πρασινάδες και το μπέικον.
Φωτογραφία-Food Styling:Αντωνία Κατή