Σάκης Παπαδόπουλος για NOVARTIS… υπήρξαν υπερβολικές προσδοκίες

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» συμμετείχε τη Δευτέρα 29/6/2020 ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, με συνομιλητές τον βουλευτή της Ν.Δ. Ιάσωνα Φωτήλα   και το ιστορικό στέλεχος – βουλευτή του ΚΙN.ΑΛ. Κώστα Σκανδαλίδη.

Στην αρχή της τοποθέτησης του ο κ. Παπαδόπουλος επικρότησε τη δήλωση της κ. Μπακογιάννη για την αναγκαιότητα να μη ποδοσφαιροποιείται η πολιτική ζωή του τόπου στις κομματικές αντιπαραθέσεις της δύσκολης πολιτικής περιόδου που διανύουμε.

Στη συνέχεια ανέδειξε ως ιδιαιτέρως σημαντικά μια σειρά θεμάτων τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας, ειδικά τώρα, μετά το ξέσπασμα της κρίσης λόγω της πανδημίας και τις αλυσιδωτές συνέπειες που επέφερε, όπως η οικονομική ύφεση, η έκρηξη των δεικτών της ανεργίας, το πλήγμα στον τουρισμό και κυρίως τα εθνικά θέματα με σημείο αιχμής τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στο σημείο αυτό χαρακτήρισε ως σωστή ενέργεια την επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν.

Σε παρατήρηση των συνομιλητών του ότι το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών στο εσωτερικό παραπέμπει σε «μέρες του ’89», υποστήριξε ότι αναφερόμαστε σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο με άλλα δεδομένα από  εκείνη την περίοδο. Τότε υπήρξε σκάνδαλο Κοσκωτά – Κουτσόγιωργα αλλά ήταν λάθος η ποινικοποίηση ευθυνών του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε δημοσιογραφικό ερώτημα σχετικά με το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, υπογράμμισε : «Οφείλουμε όλοι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς  όχι μόνο να το επικαλούμαστε  αλλά να το αποδεικνύουμε, κάνοντάς το στάση ζωής. Στην πολιτική, οφείλουμε επίσης να σεβόμαστε τη στάση κορυφαίων πολιτικών στελεχών όταν κάνουν την αυτοκριτική τους και αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Όσον  αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο NOVARTIS, επισήμανε ότι «υπήρξαν υπερβολικές προσδοκίες σχετικά με ποινικές ευθύνες κορυφαίων υπουργών, ακόμα και πρώην πρωθυπουργών».

Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι όλοι θα πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη στο θεσμό γι’ αυτό και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραπέμψει  τη διαλεύκανση του σκανδάλου της NOVARTIS στη Δικαιοσύνη.

Κλείνοντας, καυτηρίασε με κατηγορηματικό τρόπο τις παρεμβάσεις και της απειλές του Άδωνη Γεωργιάδη εναντίον της κ. Τουλουπάκη λέγοντας ότι «αυτή η στάση αποτελεί μια εξόχως αντιθεσμική πρακτική, ενώ αποτελεί κοινή παραδοχή ότι οφείλουμε όλοι να δείχνουμε σεβασμό και  στην ελληνική Δικαιοσύνη».