Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται «θερμά φιλιά» από τη Σαχάρα

Ακόμη λιγότερη αστάθεια τα επόμενα 24ωρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε μπόρες τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Με καλύτερο καιρό θα ξημερώσει ο καιρός την Πέμπτη με τα σύννεφα, ωστόσο, να είναι περισσότερα στα δυτικά της χώρας. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου μάλιστα στα βόρεια του Ιονίου θα έχουμε και καταιγίδες, ενώ από την Αττική έως την κεντρική Μακεδονία θα έχουμε αυξημένες συννεφιές.

Ανατολικά της χώρας θα έχουμε πολύ λιγότερα σύννεφα. Από το μεσημέρι και μετά οι μπόρες και οι καταιγίδες θα μεταφερθούν ανατολικότερα και θα φτάσουν στην Αττική και την Εύβοια.

Το βράδυ η αστάθεια θα μεταφερθεί ανατολικά και θα έχουμε κάποιες βροχές στα νησιά του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα κεντρικά, τους 15 με 18 στα βόρεια και τους 18 στα νότια.

Στην Αττική και μέσα στην ημέρα θα έχουμε πιθανότητα και για λίγη ώρα βροχές και το βράδυ θα περιοριστούν τα φαινόμενα. Η θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε μουντό σκηνικό και προς το βράδυ ψιχάλες στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς.

Την Παρασκευή θα ξεκινήσει με ήλιο και θα τελειώσει επίσης με ήλιο.

Το Σάββατο αν και η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο στα δυτικά θα έχουμε εκ νέου σύννεφα δίνοντας ολιγόλεπτες βροχές στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η Σαχάρα θα προσπαθήσει να μας στείλει τα «πολύ θερμά της φιλιά», με αποτέλεσμα η ανατολική Μεσόγειος και η Τουρκία να έχουν από βδομάδα και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους.

Εμείς ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε, γιατί παραμένουν ακόμα οι ψυχρότερες αέριες μάζες με τις βροχές και την αστάθεια. Μετά τις 20-21 Μαΐου όμως θα υπάρξουν και στη χώρα μας πιο ανεβασμένες θερμοκρασίες.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου