Σάκχαρο: Αυτή είναι η ουσία που το ρίχνει σε μερικούς μήνες

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια χρόνια κατάσταση, κατά την οποία το σάκχαρο στο αίμα αυξάνεται σε επικίνδυνα επίπεδα, εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον έλεγχό τους. Υπάρχει όμως ένα συστατικό που μπορούμε να βρούμε εύκολα… ένα «φυσικό φάρμακο», όπως φαίνεται. Πρόκειται για μια ουσία που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την υγεία μας, καθώς βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Το μηλόξυδο ρίχνει το σάκχαρο

Στοιχεία που δημοσιεύονται στο «International Journal of Medical Research & Health Sciences» δείχνουν ότι η κατανάλωση μηλόξυδου μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η «Express».

Αυτό διεφάνη μετά από δοκιμή που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 110 ατόμων με διαβήτη τύπου 2.

Σε μία ομάδα συμμετεχόντων δόθηκε 15 ml μηλόξυδου σε 200 ml νερού στη διάρκεια του δείπνου, για τρεις μήνες, ενώ στην άλλη ομάδα δόθηκε placebo.
Η έρευνα έδειξε σημαντική αλλαγή σε ό,τι αφορά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στην πρώτη ομάδα, ενώ στη δεύτερη ομάδα δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική διαφορά.

Οι ερευνητές, έτσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μηλόξυδο «εάν χρησιμοποιείται τακτικά, είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο του διαβήτη».
Σε γενικές γραμμές, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στον διαβήτη.
Μερικές από τις τροφές που συνιστώνται είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και τα τρόφιμα ολικής άλεσης.

Τα ύποπτα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2

  • Ουρείτε πιο συχνά από ό,τι συνήθως, και ειδικά τη νύχτα.
  • Έχετε συνεχές αίσθημα δίψας.
  • Νιώθετε πιο κουρασμένοι.
  • Χάνετε βάρος χωρίς εμφανή λόγο.
  • Έχετε πληγές που αργούν να επουλωθούν.
  • Έχετε θολή όραση.

 

healthview.gr