Ρυζόγαλο με κακάο

Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες ( κατά προτίμηση πρόβειο ή κατσικίσιο )
100 γραμμ. ρύζι γλασσέ ή αρμπόριο ( για ριζότο )
100 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη ( ή 130 γραμμ. καστανή ζάχαρη )
1 1/2 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
1 βανίλια
λίγη σοκολάτα υγείας τριμμένη ( προαιρετικά )

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη, το ρύζι  και τη βανίλια. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς για τουλάχιστον 35 με 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει το ρύζι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Σερβίρουμε σε ποτήρια ή μπολ! Αν θέλουμε, τρίβουμε λίγη κουβερτούρα από πάνω.