Υλικά
Μερίδες: για 4 – 6 μερίδες
Διαδικασία
- Αποβραδίς βάζουµε τα ρεβύθια σε µια λεκάνη µε χλιαρό νερό και 2 χούφτες ηµίχοντρο αλάτι. Με το αλάτι τα ρεβύθια θα κρατήσουν το σχήµα τους στο βράσιµο και δεν θα φύγουν τα φλούδια τους.
- Την εποµένη τα ξεπλένουµε πολύ καλά 2 – 3 φορές.
- Σε µια κατσαρόλα βάζουµε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου µε 2 λίτρα νερό. Βράζουµε για 3 – 4 λεπτά, ίσα να αρωµατιστεί το νερό.
- Αποσύρουµε, σκεπάζουµε και αφήνουµε στην άκρη µέχρι να ετοιµάσουµε τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα τα ρεβύθια και τα κρεµµύδια και προσθέτουµε το λάδι και το ζωµό του δεντρολίβανου σουρωµένο. Πρέπει το υγρό να σκεπάζει τα υλικά κατά 5 – 6 εκ. Αν χρειαστεί, συµπληρώνουµε νερό.
- Βάζουµε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, µόλις κοχλάσει το υγρό, χαµηλώνουµε τη φωτιά τόσο ώστε να κοχλάζει απαλά.
- Βράζουµε για 1 – 1½ ώρα µέχρι να χυλώσει η ρεβυθάδα.
- Στο τέλος, αλατοπιπερώνουµε, ρίχνουµε το χυµό λεµονιού και τον ψιλοκοµµένο άνηθο.
- Ανακατεύουµε, δοκιµάζουµε και σερβίρουµε.
gastronomos.gr