Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει λίγο και να γλυκάνει.
- Ρίχνουμε τις πατάτες και τα σκόρδα και τα γυρνάμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1 – 2 λεπτά, να τσιγαριστούν λίγο.
- Προσθέτουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και βράζουμε για περίπου 5 – 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και όλα τα μπαχαρικά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, σείοντας πότε-πότε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό, για άλλα περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
- Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μυστικά
Το ξερό κρεμμύδι θέλει καλό τσιγάρισµα, για να δώσει τη γεύση του στο φαγητό και να το βοηθήσει να χυλώσει.