Ρεβυθάδα με ταχίνι και πάπρικα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβυθάδα με ταχίνι και πάπρικα, αρχικά στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
  2. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Παίρνουμε 1 κουτάλα από το φαγητό (ζουμί + ρεβύθια) και τη ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το λεμόνι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
  4. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα.
  5. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ρεβυθάδα να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.

gastronomos.gr