Ρεσιτάλ πιάνου από τρικαλινό πιανίστα

 

Μια εξαιρετική μουσική βραδιά με σολίστ ένα νεαρό τρικαλινό πιανίστα, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων. Πρόκειται για ρεσιτάλ πιάνου του Νικόλα Παππά, με τη σύμπραξη της  συμφωνικής ορχήστρας «Ιωάννας Συγκελάκη», υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης σολίστ, μαέστρου και καθηγητή, Δημήτρη Τουφεξή.

Το ρεσιτάλ θα δοθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος», με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας είναι το ακόλουθο:  

  1. Toccata in e minor, Bach
  2. Sonata in e major, opus 109, no 30,

1st & 2nd movement, Beethoven

  1. Sonatine no 1, (I moderne, II Mouvement

de Menuet, III Anime),  Ravel

  1. Ballade in g minor, opus 23, no 1, Chopin
  2. Piano Concerto in C minor, no 3, opus 37,

      Beethoven

ΟΡΧΗΣΤΡΑ

 

Η ορχήστρα Ιωάννας Συγκελάκη αποτελείται από διακεκριμένους μουσικούς, μέλη των κορυφαίων  επαγγελματικών συνόλων  ( Κρατικής Ορχήστρας –Ραδιοφωνίας- Καμεράτα.

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΠΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Νικόλας Παππάς γεννήθηκε στα Τρίκαλα  στις  7/9/2000.

Ξεκίνησε μαθήματα  πιάνου σε ηλικία περίπου  εννέα  ετών  στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων.

Πολύ γρήγορα και από την ηλικία των 11 ετών σπούδαζε με υποτροφία στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων μέχρι και την ηλικία των 16  όπου μεταγράφηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας  όπου σπουδάζει  μέχρι σήμερα  αντίστοιχα.

Από την ηλικία των 12  ετών όπου ξεκίνησε να συμμετέχει    σε διαγωνισμούς πιάνου βραβεύεται  συνεχώς .

Το 2013 Β΄ Βραβείο-  ασημένιο  μετάλλιο   στον  Πανελλήνιο  Διαγωνισμό  ΦΙΛΩΝΑΣ

Την ίδια χρονιά  βραβεύτηκε  στο  ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με υποτροφία  από το Κοινωφελές Ίδρυμα  ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ   για την εξαιρετική του επίδοση  στο  Πρόγραμμα της Κρατικής  Ορχήστρας Αθηνών  “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ  2013-2014 ”

Το 2014   Α΄ Αριστείο  τον Πανελλήνιο διαγωνισμό  Χ.Ο.Ν.

Το 2015  Α΄  Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό  του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Το 2016  Β΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό  του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Το  2017   Ειδικό Βραβείο  Ενορχήστρωσης  στον Πανελλήνιο  και Παγκύπριο  Μουσικό Διαγωνισμό  Μελοποίησης,  Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής της  Ένωσης  Ελλήνων Λογοτεχνών  με τη συμμετοχή  του στο πιάνο.

Στις 6  Μαΐου  2018  Α΄ Βραβείο στον  Πανελλήνιο και Παγκύπριο  Διαγωνισμό  ΦΙΛΩΝΑΣ στην κατηγορία  Γ (ηλικία μέχρι 22 ετών).

Στις 13 Μαΐου 2018   Α΄ Βραβείο  και  χρηματικό  έπαθλο  στον  Πανελλήνιο διαγωνισμό  του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Το 2015 κρίθηκε άξιος πτυχίου ειδικό αρμονίας,  με βαθμό  άριστα 10′.

Το 2017 κρίθηκε άξιος πτυχίου  αντίστιξης, με βαθμό  άριστα 10′.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα είναι μαθητής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων  στην τάξη Πιάνου της κ. ΟΛΓΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ.

Από το 2016 ξεκίνησε μαθήματα  Διεύθυνσης Ορχήστρας  με τον κ. ΧΡΗΣΤΟ  ΚΤΙΣΤΑΚΗ  στο  Δημοτικό  Ωδείο Λάρισας

Από το 2017  είναι σπουδαστής στο Δίπλωμα Πιάνου  με καθηγητή τον κ. ΧΡΗΣΤΟ ΚΤΙΣΤΑΚΗ  στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας,. όπου ολοκληρώνει  στις 11 Ιουνίου με διπλωματικό ρεσιτάλ

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Συμφωνική  Ορχήστρα Νέων Τρικάλων .

Έχει συμμετοχή σε αρκετά σεμινάρια πιάνου  του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας   της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών  και του κ. ΤΟΥΦΕΞΗ .

Έχει γίνει ήδη  δεκτός στο  Berufsfahschule fur Musik Bad Konigshofen της Γερμανίας πετυχαίνοντας τον υψηλότερο  βαθμό  εισαγωγής.

Έχει εμφανιστεί σε πάρα πολλές εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, σε συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου  Τρικάλων  και του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας  αλλά και σε πολλές  εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα .

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥΦΕΞΗΣ

Ο Δημήτρης Τουφεξής  γεννήθηκε στην Αίγυπτο.

 

Σε ηλικία 10 ετών, κέρδισε διπλή υποτροφία από την Julliard School of Music, στη Νέα Υόρκη, όπου και  ολοκλήρωσε όλες τις μουσικές σπουδές του λαμβάνοντας bachelor και master.

 

Έχει δώσει εκατοντάδες ρεσιτάλ στις μεγαλύτερες αίθουσες της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις πιο σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου: της Ν. Υόρκης, της Βοστόνης, του Πίτσμπουργκ, της Χονολουλού, του Σιάτλ, του Σαν Φρανσίσκο, της Φλόριντα, της Πενσυλβάνια, της Δρέσδης, του Λονδίνου, της Γιουγκοσλαβίας, της Βιέννης, του Βουκουρεστίου, της Ρωσίας, της Ταϊβάν, της Ταϋλάνδης, του Μεξικού, της Κολομβίας, της Βραζιλίας, της Κύπρου, της Αυστραλίας, της Ελβετίας, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης κ.α.

Έχει εμφανιστεί σε 50 Πολιτείες των ΗΠΑ, όπου πραγματοποιεί περιοδείες σε ετήσια βάση και έχει παίξει 10 φορές στο Λευκό Οίκο παρουσία του Προέδρου των Η.Π.Α., πάνω από 40 φορές στο Lincoln Center και αρκετές στον Ο.Η.Ε.

Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους μαέστρους  τοu κόσμου όπως Bernstein, Previn, Johannos, Maazel, Rudel, Katims, Fiddler, Schneider και Mehta, αλλά και με τους Sunshine, Spieth, Chung, Καρυτινό, Φιδετζή και Μιχαηλίδη.

Έχει διευθύνει  τη Φιλαρμονική του Βουκουρεστίου, το Bradenburg Ensemble, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα Δωματίου του Λονδίνου, την Ορχήστρα Δωματίου L.V.C.o., την Ορχήστρα Δωματίου και τη Χορωδία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας (Deree), τις οποίες ίδρυσε και τη Feminarte.

Δίδαξε για πολλά έτη στο Lehigh University και το Moraνian University και για 2 έτη στο περίφημο Julliard School of Music. Τα τελευταία  20 έτη, είναι μόνιμος καθηγητής στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (DEREE) .

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 360 τηλεοπτικές εμφανίσεις.