Ρεκόρ πτήσεων με ιδιωτικά τζετ για το Νταβός

Στη θεωρία, η κλιματική αλλαγή είναι στην κορυφή της λίστας των ανησυχιών που εκφράζονται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Παρόλα αυτά, επικεφαλής κυβερνήσεων και επιχειρήσεων εξακολουθούν να πηγαίνουν στο Νταβός με ιδιωτικά τζετ, για να συζητήσουν αυτό το σημαντικό θέμα.

Φέτος καταγράφεται νέο ρεκόρ πτήσεων ιδιωτικών τζετ στα αεροδρόμια κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των ελβετικών Αλπεων. Συνολικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν 1.500 πτήσεις, 200 περισσότερες από πέρυσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Air Charter Service. Και αυτό παρότι οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ εκτιμούν ότι η κλιματική αλλαγή είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, κάτι που κατέγραψε δημοσκόπηση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το παράδοξο των πολλών πτήσεων ιδιωτικών τζετ, οι επιβάτες τους όταν φτάσουν στα αεροδρόμια προτιμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το χιονοδρομικό κέντρο με ελικόπτερο, για να κερδίσουν χρόνο, παρά με άλλο μέσο. Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές του Φόρουμ προσπαθούν να αντισταθμίσουν τη μόλυνση παρακινώντας τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν το τρένο, καταβάλλοντας ένα μέρος από την αξία των εισιτηρίων, αναφέρει το AFP σύμφωνα με το ΑΠΕ.

iefimerida.gr