Την αυλαία των επισκέψεων των υποψηφίων αρχηγών του υπό ίδρυση φορέα της κεντροαριστεράς στα Τρίκαλα, άνοιξε απόψε ο τέως Υπουργός της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μίλησε απόψε σε συγκέντρωση κομματικών του, και όχι μόνο φίλων, στον δημοτικό κινηματογράφο του μύλου Ματσόπουλου.
Τον Γιάννη Ραγκούση προλόγισαν οι φίλα προσκείμενοι σ΄αυτόν και στενοί του συνεργάτες Αχιλλέας Οικονόμου και Γιώργος Καρκανιάς, οι οποίοι εξήραν την προσφορά του ως Υπουργού με μια σειρά μέτρων που συνέδεσε το όνομα του, όπως ο Καλλικράτης, η Διαύγεια κ.α.
Λαβών το λόγο ο πρώην Υπουργός άσκησε δριμεία κριτική στην συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, χαρακτηρίζοντας ως την πιο μακράν αναξιόπιστη κυβέρνηση στα ελληνικά χρονικά, ενώ εξήρε την ιστορική ευθύνη που αντιστοιχεί στην κεντροαριστερά να διαδραματίσει ουσιαστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα του αύριο, στην επόμενη Ελλάδα.
«Πρέπει ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς που θα προκύψει, σε πρώτο χρόνο να επιβάλλει την δική του πολιτική ατζέντα και αμέσως μετά με την συνδρομή και βοήθεια όλων μας, να μετατραπεί σ’ ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα, όπως συνέβη το 1981 με τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1996 με τον Κώστα Σημίτη και το 2009 με τον Γιώργο Παπανδρέου» τόνισε ο κ. Ραγκούσης στην ομιλία του, για να καταλήξει πως «α λάθη και οι αστοχίες μας οδήγησαν στην πολιτική απομόνωση, όμως τώρα ξαναβγαίνουμε δυναμικά μπροστά, για να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στο μέλλον της Ελλάδας.
Από την ομιλία Ραγκούση δεν έλειψαν βέβαια τα καρφιά στην κυβέρνηση Καραμανλή, λέγοντας πως το διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ το δημόσια έλλειμα υπερδιπλασιάστηκε και όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αναγκάστηκε να πάρει αυτά τα σκληρά μέτρα, με το να βάλει τη χώρα στο μνημόνιο, για να την σώσει.
Από πλευράς παρουσίας τοπικών πολιτικών στελεχών στην ομιλία Ραγκούση, ήταν φυσικά οι δύο προαναφερόμενοι πολιτικοί του φίλοι που προλόγισαν την ομιλία του, όπως επίσης και οι Αχιλλέας Μανούρας και Γιώργος Μανώλης.
Βέβαια το trikalaIN εντόπισε ανάμεσα στο πλήθος και άλλους «συντρόφους» που είτε ανήκουν σε άλλο στρατόπεδο, είτε δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη επίσημα, όπως ο πρώην Δήμαρχος Τρικάλων Χρήστος Λάππας, η Σούλα Μερεντίτη, ο Κώστας Φαμίσης, ο Άρης Μερεντίτης, ο Θανάσης Ξάφος, ο Κώστας Κρεμμύδας κ.α.