Ψωμί κολοκύθας

Υλικά

400 γρ. πουρέ κολοκύθας
3 μεγάλα αυγά
2 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ. γιαούρτι
3/4 φλιτζ. νερό
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 και 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. τζίντζερ
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε την κολοκύθα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το νερό και τη βανίλια. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Ενώνουμε τα δύο μείγματα μεταξύ τους και στη συνέχεια το ρίχνουμε στην φόρμα. Το ψήσιμο διαρκεί από 1 ώρα με 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που τα έχετε βάλει. Με ένα μαχαίρι ελέγχουμε το ψήσιμο. Αν βγει καθαρό σημαίνει πως είναι έτοιμο. Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει 10-15 λεπτά μέσα στις φόρμες και κατόπιν το ξεφορμάρουμε

daddy-cool.gr