Ψήφισμα του σωματείου της “ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ” στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Το Δ.Σ. του Σωματείου της «Χορωδίας Τρικάλων», μετά την αναγγελία του θανάτου του Παγκόσμιου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, συνήλθε εκτάκτως στις 03.09.2021σε συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια.
  2. Αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στο «Χαμόγελο του παιδιού» και την «Κιβωτό του κόσμου».
  3. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Σωματείου και μέλη της «Χορωδίας Τρικάλων».
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Το Δ.Σ. της «Χορωδίας Τρικάλων» εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για την μεγάλη απώλεια του Παγκόσμιου Έλληνα, στοχαστή, οραματιστή, συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.Οι εκατοντάδες Τρικαλινοί χορωδοί και μουσικοί, που πέρασαν επί σειρά δεκαετιών από το Σωματείο της «Χορωδίας Τρικάλων», έζησαν συγκλονιστικές στιγμές ερμηνεύοντας έργα του ΜΕΓΑΛΟΥΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου υπό την διεύθυνση της μοναδικής μαέστρου Αναστασίας Κασιώλα.

Στην ιστορική Συναυλία, που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα τον Ιούλιο του 2006 για τον εορτασμό των 80 χρόνων του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του ιδίου, με την συμμετοχή της «Χορωδίας Τρικάλων» και των KasiolaVoices, της Χορωδίας Νέων, της Παιδικής Χορωδίας, της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Συμφωνιέττας του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα»,με την υποστήριξη του Δήμου και της Νομαρχίας Τρικάλων, υπό τηνμουσική διεύθυνση της μαέστρου Βασιλικής Τσούβα και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρκέλλας Τσούβα, γνωρίσαμε το μεγαλείο της ψυχής του και κάθε στιγμή θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη μας.

Μίκη, σε ευχαριστούμε! Θα συνεχίσουμε να ερμηνεύουμε με πάθος τη μουσική σου!

 

Για το Δ.Σ. του Σωματείου της «Χορωδίας Τρικάλων»,

 

Ο Πρόεδρος                                                                   Η Αντιπρόεδρος

Απόστολος Αρβανίτης                                             Αμαλία Ανθοπούλου-Καββαδία